2022 Osmangazi Köprüsü Ücreti

 2022 Osmangazi Köprüsü Ücreti Görseli

Osmangazi köprü fiyatı tüm araç kullananların yakından takip ettiği önemli bir konudur. Sürücülerin sıklıkla merak ettiği Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise 2020 yılından 2021 yılına geçerken değişim göstermiştir. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2022 yılında %25,1 düzeyinde yapılan bir artışla güncellenmiştir. Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerini ödemek için sürücüler OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) sistemlerini kullanmaktadırlar. Bu sistemleri kullanmayan araçlar için ise nakit ödeme gişeleri mevcuttur. Peki Osmangazi Köprüsü fiyatları güncel olarak ne durumda?

2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri araç sınıfları, araçların AKS aralığı yani dingil mesafesi ve ayrıca dingil sayısına göre aşağıdaki tablodaki gibi değişiklik göstermektedir:

Araç Sınıfı

2022 Köprü Geçiş Ücreti

1. Sınıf (Otomobiller)

184,50 TL

2. Sınıf (Minibüsler)

295 TL

3. Sınıf (Yolcu Otobüsleri)

350 TL

4. Sınıf (Kamyonlar)

464,50 TL

5. Sınıf (Tırlar)

585,50 TL

6. Sınıf (Motosikletler)

129 TL

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Ödeme Yolları Nelerdir?

Osmangazi geçiş ücretleri OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” kullanılarak kolay bir şekilde ödenebilir. Köprüden geçiş yaparken durmaya gerek kalmadan OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar ile Osmangazi geçiş ücreti ödemenizi kolayca yapmış olursunuz. OGS veya HGS bulunmadığı takdirde ise giriş ve çıkışlarda bulunan “NAKİT” gişeleri kullanılarak Osmangazi geçiş ücretleri hızlı bir şekilde ödenebilir. Bunun dışında zaten var olan HGS veya OGS hesaplarınıza internet üzerinden para yüklemesi yapmanız da mümkündür.

Osmangazi Köprüsü 2022 zammı ne kadar sorusu da sıkça merak edilenler arasındadır. Köprü geçiş ücretleri araç sınıflarına göre değişiklik göstermekle birlikte Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerinde 2020 yılından 2021 yılına geçerken uygulanmış olan zam oranı %25,1 olarak ifade edilmektedir.

Osmangazi Köprü Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Geçişiniz sırasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini ödemediyseniz, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” almışsınız demektir. Bu durumda ödemeyi 15 gün içerisinde yapmanız gerekmektedir. 15 gün içerisinde geçiş ücreti ödenmezse, ödenmesi gereken tutarın 4 katının ödenmesi şartı mevcuttur. Bundan dolayı Osmangazi Köprüsü geçişlerinde HGS/OGS sistemlerini kullanarak ödeme yapmak ya da geçiş sırasında ödemeyi nakit olarak yapmak, sürücülerin yararına olacaktır. Geçiş sırasında ödenmeyen ücret, aksi halde 4 kat olarak ve ekstra çıkacak işlem ücretleri ile 5 kat daha fazla ödeme mecburiyeti olarak geri dönecektir.

Osmangazi Köprüsü’ne dair bilinmesi gereken konulardan biri de özel sektörün işlettiği köprülerden biri olduğu için, bayramlarda köprüden ücret ödeyerek geçişin devam edeceğidir. Sonuç olarak Osmangazi Köprüsü geçişleri bayramda ücretsiz olmamakta, sürücüler her zaman olduğu gibi köprü geçişlerinde ücret ödemek durumundadırlar.

Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü olarak dikkat çekmektedir. 113 tabliyeden oluşmakta olan köprünün orta açıklığı 1550 metre, uzunluğu ise 2682 metre olarak belirlenmiştir.

Osmangazi Köprüsü Nerede Bulunuyor?

Aynı zamanda İzmit Körfez Köprüsü olarak adlandırılmakta olan Osmangazi Köprüsü, Dilovası Dil Burnu ve Altınova Hersek Burnu arasında yükselmektedir. Kocaeli ve Yalova’yı birleştiren Osmangazi Köprüsü, körfez geçişini 2 saatten 6 dakikaya, ortalama 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunu ise 3,5 saate düşürmüştür. Türkiye nüfusunun yarısını meydana getiren 38 milyon insanın yaşadığı coğrafyaya hizmet veren Osmangazi Köprüsü, İstanbul’u Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve İzmir’e bağladığı için İstanbul’dan Bursa’ya 1 saatte, İzmir’e 3 saatte, Eskişehir’e 2 buçuk saatte gitmek mümkündür.

#OsmangaziKöprüsü
#Sigortambir
#OtomatikGeçişSistemi
#KöprüÜcretleri
Facebook Görsel Twitter Görsel İnsta Görsel Linkedin Görsel

Sigorta Kampanyaları

Tüm Kampanyalar